Refund policy

Elállási jog

Amennyiben a megrendelést tévedésből adta le, azt a leadást követően a csomag postázása előtt e-mailben (webshop@kallos.com) mondhatja le minden következmény nélkül.

Amennyiben elküldtük a rendelt csomagot, és azt 5 munkanapon belül nem vették át, a csomagot sajnos automatikusan visszaküldi a szállító cég a címünkre. A legnagyobb jóindulatunk ellenére is előfordulhat az, hogy a futár nem találja meg a címet, de ilyenkor általában a csomagra felírt telefonszámon megpróbálják elérni Önt, és egyeztetni egy ismételt időpontot. Sajnos erre viszont nem kötelezhetőek, így garantálni sem tudjuk azt, hogy a futárok többet vállalnak, mint ami a szerződésben rögzített.

Ha kiderül, hogy a csomag valóban a futár hibája miatt nem került kézbesítésre, akkor természetesen mi a csomagot a saját költségünkön újra elküldjük. Ha azonban a megrendelő hibájából nem került sor a kézbesítésre, a csomagot "nem veszi át", "nem kereste", "átvételt megtagadta", "nem rendelte" vagy "nincs pénze kifizetni" jelzéssel kapjuk vissza akkor Webáruházunk fenntartja a jogot, hogy erre a névre és címre a továbbiakban az UTÁNVÉT szállítási lehetőséget megtagadja újabb csomag rendelés esetén.

Webáruházunk szolgáltatásai terén etikusan, törvényesen, a Vásárlók érdekeit szem előtt tartva jár el. Cégünk 14 napig teljes körű pénz-visszafizetési garanciát vállal a webáruházunkból rendelt MINDEN termékre. Ilyen esetben a terméket eredeti csomagolásban, bontatlanul, saját költségen vissza kell juttatnia részünkre, és Cégünk legkésőbb harminc napon belül a termék szállítási díjat nem tartalmazó teljes vételárát visszautalja.

7. Szavatosság, garancia

Az általunk forgalmazott termékekre a jogszabályokban foglaltak szerinti szavatosságot vállalunk. A szavatosság a gyári hibára, anyaghibára vonatkozik: azt SZAVATOLJUK, hogy a termékek, melyeket forgalmazunk, hibátlanok, és első osztályúak. Az árukat az adott termékekre vonatkozó előírások szerint szállítjuk. Az áru átadásakor minden termékhez a hatályos törvényi előírások alapján biztosítunk magyar nyelvű tájékoztatót.

8. 100% pénzvisszafizetési garancia

Előfordul, hogy webáruházunkban megrendelt termék a valóságban mégsem olyan, mint amilyet Ön szeretett volna. Ilyen esetben az áru értékére pénz-visszafizetési garanciát vállalunk, melynek érvényesítési módja a következő:

1. Ön jelzi a termékkel kapcsolatos elégedetlenségét Ügyfélszolgálatunkon e-mailben: webshop@kallos.com.

2. munkatársunk az egyeztetés után (számla visszakeresése, a termék értékének megállapítása, 14 napos határidő) közli, hogy a termék visszavehető-e (bontatlan és sértetlen-e a termék).

3. Ha nem tudja a terméket személyesen visszahozni, akkor küldje el csomagként az alábbi címre:

Kallos Cosmetics Kft.
1095 Budapest, Soroksári út 164.

Kérjük a csomagküldés díját előre rendezze, NE küldje vissza portós vagy utánvéttel terhelt csomagban, mert ezeket NEM áll módunkban átvenni.

4. A termék megérkezésekor munkatársunk ellenőrzi annak sértetlenségét, és az Ön által megadott bankszámlaszámra történő átutalással visszaküldi az utalás költségeivel csökkentve a termék vételárát.